DÜNYA SÜPERYAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU


Dünya yat sektörünün önde gelen temsilcilerini biraraya getiren ve birbirinden iddialı yatların yarıştığı Dünya Süperyat Ödülleri, 5 Mayıs Cumartesi akşamı Çırağan Sarayı'nda sahiplerini buldu. Ödül töreninde, RMK Marine tarafından inşaa edilen 45 metrelik “Karia” ve 30 metrelik “Sarafin” adlı süperyatlar, "Jüri Özel Ödülü" nü aldılar.

Koç Holding Şeref Başkanı Sayın Rahmi M. Koç, “Dünya yatçılarının buluştuğu prestijli organizasyonların güzel İstanbul'umuzda gerçekleşmesini çok önemsiyor ve artmasının ülkemiz için faydalı olacağını düşünüyorum. Bu tür organizasyonlar, Türkiye'de hızla gelişmekte olan yat imalat sektöründeki kalite ve başarıyı, dünyanın önemli broker ve imalatçılarının gözleri önüne seriyor. RMK Marine, ileri teknoloji yatırımları ve kalitesi ile dünya süperyat imalatçıları arasında önemli bir yerde, büyük özenle tersanemizde inşaa ettiğimiz Karia ve Sarafin yatlarının uluslarası platformda ödüllendirilmesi beni çok mutlu etti. İnşallah bu örnekler ile ülkemiz yat imalat sektöründe daha iyi yerlere gelecek ve başarılı projelere imza atacaktır" dedi.

Dünya Süperyat Ödülleri, uluslararası süperyat sektörünün “Oscar”ı olarak kabul ediliyor. 2010 yılında düzenlenen ödül töreninde de yine RMK Marine yapımı 52 metrelik Nazenin V “Jüri Özel Ödülü”nü almıştı. Uluslararası yat sektörünün en önemli buluşma adresi olan Dünya Süperyat Ödül Töreni'ne İstanbul ilk kez ev sahipliği yaptı. Prestijli ödül töreninde tüm dünyadan yat üreticileri, yat sahipleri ve sektör temsilcileri biraraya geldi.


7.6.2012